Få hjälp

Vi kan alla ha perioder i livet där pengarna inte räcker fram till nästa inkomst. För att minska stressen i att återkommande behöva be om hjälp har vi skapat VOIS-hjälpen.

Här kan vi anonymt matcha ihop dig med en givare så att du kan få ett extra tillskott på 200 kr varje månad i 6 månader i form av ett presentkort som kan användas på Willys. Gör din ansökan nedan!

Vi vill finnas där för varandra.

Ansök om hjälp

Gör en ansökan genom att fylla i dina uppgifter i formuläret. Inom 1-3 dagar kommer en av våra administratörer att kontakta dig genom att göra en vänförfrågan på Facebook och ge vidare information.
Vi har tillfälligt stängt möjligheten till att söka hjälp för att hinna med att hitta givare till alla som redan sökt. Vi hoppas kunna öppna upp möjligheten igen så fort som möjligt.

Frågor och svar

Kan man ha flera givare?
Nej, man kan endast ha en givare åt gången.
Vem kan få hjälp?

För att kunna få hjälp behöver du:

  • Vara över 18 år.
  • Ha en Facebook-profil.
  • Ha ett eget personligt svenskt bankkonto.
  • Vara folkbokförd i Norrköping.
Varför vill ni ha min Facebook-profil, och vad används den till?

Som en del av villkoren innebär att vi behöver säkerställa att ansökningarna vi får in är verkliga personer. Facebook-profilen används endast av våra administratörer. En av dem kommer att göra en vänförfrågan med dig för att skapa en kontakt.

Hur behandlas mina personuppgifter?

Dina personuppgifter lämnas aldrig ut till utomstående. Enda undantaget är betalleverantören Stripe som behandlar själva överföringen.

I syfte att sprida informationen om VOIS-hjälpen och inspirera många att bli givare, kan vi komma att använda din text där du beskriver din ekonomiska situation och lägga ut den på t ex sociala medier. I vissa fall sammanfattar vi texten innan vi lägger ut den. Du kan alltid vara säker på att förbli anonym.

Varför just 200 kr?

Syftet med VOIS-hjälpen är att vara ett litet komplement när den egna ekonomin inte riktigt går ihop. Vi har satt en fast summa på presentkortet för att det ska vara lika för alla och för att vi ska kunna hjälpa så många som möjligt.

När och hur får jag presentkortet?

Vi postar presentkortet den 15:e varje månad till adressen som du angav i din ansökan. Tänk på att det kan ta ett par dagar innan kuvertet med presentkortet landar hos dig.

Vad ska jag göra om jag inte får presentkortet?
Om du inte har fått presentkortet den 19:e är du välkommen att kontakta oss. Vi kan inte ansvara för postens hantering men vill gärna veta om presentkortet inte kommer fram.
I vilka butiker kan jag använda presentkortet?
Presentkortet är giltigt i alla Willys-butiker i Norrköping.
Varför måste man vara folkbokförd i Norrköping?
Vi som står bakom VOIS-hjälpen finns i Norrköping. Vi vill bidra till en stad där vi bryr oss om varandra. Att starta lokalt känns som en hanterbar utmaning innan vi eventuellt expanderar till fler platser.

hjalpen@vois.se
Copyright © 2018 VOIS

VOIS Norrköping